Naar hoofdinhoud

Studenten Alfa-college ontwikkelen ‘de Saxenburgher’

  • 27 september 2022

Studenten Alfa-college ontwikkelen ‘de Saxenburgher’

Studenten van het Alfa-college in Hardenberg hebben speciaal voor Saxenburgh een gezond én lekker broodje hamburger ontwikkeld: ‘de Saxenburgher’. Saxenburgh kwam met het verzoek om, ter gelegenheid van de officiële opening van het Saxenburgh Medisch Centrum, een gezonde burger te ontwikkelen. Samen(werken) is één van de kernwaarden van Saxenburgh, waardoor de keuze om met het Alfa-college samen te werken snel gemaakt was.

De aanvraag is met enthousiasme ontvangen door de studenten van het Alfa-college. Samen met docenten zijn ze gaan brainstormen over het gerecht en hier kwam al snel het idee uit voor de Saxenburgher! Een broodje hamburger van 100% puur rundvlees met eerlijke producten, zonder toegevoegde suikers en uiteraard vers bereid. Naast een vleesburger is er ook een vegetarische variant. Het Alfa-college werkt zoveel mogelijk samen met regionale bedrijven. Zo komt het vlees bij Slagerij Hoff vandaag, de kaas bij Boerendijk Kaas uit Bergentheim en de eieren van Bouma uit Bergentheim. Ook de gebruikte groenten zijn geleverd door lokale boerderijen in Hardenberg.

Op vrijdag 23 september mochten de studenten de Saxenburgher lanceren bij de medewerkers van het ziekenhuis. De boterhammen konden thuisblijven deze dag thuisblijven. De burger viel goed in de smaak!