Naar hoofdinhoud

Thuis herstellen met de Virtual Fracture Care app

  • 9 juli 2024
  • 2 min. leestijd

Thuis herstellen met de Virtual Fracture Care app

Patiënten met een eenvoudige breuk of stabiel letsel kunnen vanaf vandaag gebruik maken van de Virtual Fracture Care app. Na behandeling op de SEH ontvangen zij informatie over de app. Op die manier hoeven patiënten niet meer voor controle terug te komen in ons ziekenhuis. In de app is informatie te vinden over verschillende breuken en letsels. Ook staan er oefeningen en voorbeeldvideo’s van oefeningen in de app.

Stefan van Vendeloo, orthopeed: “De app is een mooi voorbeeld van zinnige zorg. Patiënten krijgen zelf meer regie, krijgen goede ondersteuning door de app en kunnen bij problemen laagdrempelig contact zoeken met het ziekenhuis. Aangezien patiënten niet meer terug hoeven te komen naar het ziekenhuis voor een controle, verwachten we dat de wachttijd voor andere patiënten zal afnemen. Bovendien leidt dit tot een vermindering van de zorgkosten.”

Breuklijn
Patiënten die thuis problemen ervaren of vragen hebben kunnen bellen met een speciaal telefoonnummer: de breuklijn. Dit nummer is gelijk met de app geïntroduceerd.

De Virtual Fracture Care app is te downloaden in de App Store en Google Play.