Naar hoofdinhoud

Zorgmedewerkers lopen met inwoners naar finish van de City-Run

  • 23 januari 2024

Zorgmedewerkers lopen met inwoners naar finish van de City-Run

In de aankomende jaren hebben we een gezonde uitdaging: de inwoners van de regio in beweging krijgen voor een gezonde lifestyle. Onder de titel ‘Zorgloop’ werkt Saxenburgh samen met enkele huisartsen en looptrainers uit de regio aan een positieve stap in de gezonde richting.

In dit geval is het een stap in de richting van de City-Run Hardenberg op zaterdag 18 mei 2024. Fysiotherapeut, tandartsassistent, verloskundige of diëtist: iedere zorgmedewerker uit de regio kan deelnemen aan de 5 kilometer. Met of zonder hardloopervaring.

Nieuwe editie van de Zorgloop
Hilbrand van de Belt, initiatiefnemer van de werkgroep, vertelt: “In het verleden hebben we een aantal edities van de Zorgloop georganiseerd. Ruim 300 zorgmedewerkers uit de hele regio liepen in het wit mee aan de City-Run. Na een aantal jaren te hebben stilgelegen, blazen we de Zorgloop nieuw leven in. We willen zo iedere zorgmedewerker, maar ook de inwoners uit de regio motiveren om op een laagdrempelige manier met een gezonde gewoonte aan de slag te gaan. Hardlopen is daar zeer geschikt voor.”

Hardlopen met een maatje
Hardlopen kan altijd en overal. Nog even na de nachtdienst eropuit, op vakantie, in de pauze of in de avonduren. Het is vaak nóg leuker om samen te lopen. Iedere zorgmedewerker die zich inschrijft voor de Zorgloop, heeft de optie om een vriend, vriendin, familielid of buurvrouw uit te dagen om ook mee te doen. Zo maken we samen de regio fitter.

Goede begeleiding
Deelnemers kunnen kosteloos gebruik maken van een maandelijkse loopclinic door de ervaren trainers van Spurt ’88 en Loopgroep de Zandstuve. Tijdens de clinics wordt onder andere gewerkt aan looptechniek en is er ruimte voor vragen van de deelnemers.

Wie liever thuis traint, kan met behulp van een trainingsschema toewerken naar het lopen van 5 kilometer op zaterdag 18 mei. Het maakt niet uit hoe hard je loopt, het lopen van de 5 kilometer is al een prestatie op zich. Uiteraard kunnen ervaren hardlopers zich ook inschrijven.

Inschrijven
Zorgmedewerkers uit de hele regio kunnen zich hier aanmelden. Zet jij de stap?