Naar hoofdinhoud

Zorgmedewerkers rennen met inwoners voor een gezondere lifestyle.

Zorgmedewerkers rennen met inwoners voor een gezondere lifestyle.

Ruim 120 deelnemers aan de Zorgloop renden op zaterdag 18 mei naar de finish van de Hardenberg City-run. Een witte stoet aan zorgmedewerkers liep met hun hardloopmaatje 5 kilometer hard voor een fittere lifestyle en positieve gezondheid.

Na een gezamenlijke warming-up vanaf de Sportboulevard naast het Saxenburgh Medisch Centrum, trok de stoet richting het centrum van Hardenberg. Trainer Herjan Gerrits van Spurt ’88 zette iedereen aan het werk om de spieren goed voor te bereiden op de loop. De regendruppels die tijdens de warming-up vielen, mochten de pret niet drukken. Onder een stralende zon en opzwepende muziek ging de 5 kilometer van start.

Voorbereid aan de start

Deelnemers kwamen zeker niet onvoorbereid aan de start. Door middel van trainingsschema’s, hardloopclinics en maandelijkse looptips waren al maanden aan voorbereiding verstreken. Met hier en daar een afhaker door een blessure, maar de meerderheid van de groep heeft de smaak van het hardlopen inmiddels flink te pakken.

Samen gezond met Saxenburgh

Met “Samen gezond met Saxenburgh” als motto op de witte shirts, kon iedere zorgmedewerker in de regio deelnemen aan de Zorgloop. Medewerkers uit de thuiszorg, huisartsen en medewerkers van Saxenburgh waren goed vertegenwoordigd. Veel deelnemers namen een hardloopmaatje mee en brachten een zus, broer, buurman, vriend of buurvrouw hiermee in beweging. Hilbrand van de Belt, initiatiefnemer van de werkgroep, vertelt: “Hardlopen is een laagdrempelige manier om met een gezonde gewoonte aan de slag te gaan.” De groep bestond dan ook uit een goede mix van ervaren en nieuwe lopers die door het grote publiek werden aangemoedigd. Ook bestuurders van Saxenburgh Mariska de Groot en Hans Gellekink kwamen, samen met wethouder Alwin te Rietstap, in het wit over de finish om inwoners uit de hele regio te inspireren tot een gezondere lifestyle.