Naar hoofdinhoud

Mevr. M.M. (Marysia) Hengeveld

Internist-nefroloog

BIG-nummer 29912552801

Marysia Hengeveld studeerde na afronding van het gymnasium aan het Kottenpark College in Enschede geneeskunde aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Tijdens haar studie geneeskunde haalde ze ook haar propedeuse Nederlands Recht. Haar afrondende artsenstage verrichte ze met veel plezier in het KCMC Moshi en Huruma Hospital, in Tanzania.

Hierna startte ze aan de opleiding tot internist waarbij ze zich specialiseerde in nierziekten. Ze volbracht haar opleiding in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, gevolgd door het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en het Radboudumc in Nijmegen. Tijdens haar opleiding nam ze deel aan commissies (waaronder complicatiecommissie) en gaf ze onderwijs aan geneeskundestudenten en arts-assistenten.

In 2018 trad ze toe tot de medische staf van Saxenburgh, waarbij ze werkt op de polikliniek Hardenberg, de polikliniek Westerhaar en in het Dialyse Centrum Hardenberg. Binnen haar werk heeft ze speciale belangstelling voor chronische nefrologische zorg waaronder dialyse. Tevens neemt ze deel aan verschillende ziekenhuisbrede commissies en is ze co-assistentenbegeleider.

Opleiding & Werkervaring

  • 2018-heden: Internist-nefroloog Saxenburgh
  • 2014-2018: Arts-assistent in opleiding, interne geneeskunde-specialisatie nefrologie, Radboudumc te Nijmegen en Canisius Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen
  • 2010-2014: Arts-assistent in opleiding, interne geneeskunde, Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem
  • 2010: Arts-assistent niet in opleiding, interne geneeskunde, Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Internisten Vereniging (NIV)
  • Nederlandse Federatie voor Nefrologie (NFN)
  • European Renal Association-European Dialysis and Transplant Association (ERA-EDTA)

Publicaties