Polikliniek Dermatologie

Voor de dermatologen staat de patiënt centraal. Daarom streven zij ernaar u de gelegenheid te geven in uw eigen omgeving behandeld te worden.

Zo vindt er bijvoorbeeld lichttherapie plaats. Dit is een behandeling voor patiënten die last hebben van huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem, vitiligo en jeuk. De ultraviolette straling (UV) van zonlicht kan een gunstig effect hebben op deze huidziekten. UV wordt dus gebruikt als behandelmethode. Wij voeren deze behandeling uit in Hardenberg.

De meeste wonden genezen binnen enkele weken vanzelf. Een open been of “ulcus cruris” is een wond aan het (onder)been die niet wil genezen. Voor de behandeling van dergelijke wonden kan uw behandelend arts of huisarts u verwijzen naar de dermatoloog. ​Onderdeel van de behandeling van een open been is vaak zwachteltherapie. Ons vaste team van doktersassistentes verzorgt het inzwachtelen van benen.

Behandelaars

Dhr. P.M. Ossenkoppele
Mevr. E. van Dalen
Dhr. R.W.A. Janssens

Klik hier voor de wachttijden.

Afhankelijk van het soort onderzoek, kunt op verschillende manieren van de resultaten en uitslagen op hoogte worden gebracht. Uw dermatoloog vertelt u bij uw eerste bezoek hoe u wordt geïnformeerd. Mogelijke manieren zijn:

  • tijdens een vervolgafspraak bij de dermatoloog;
  • via de telefoon;
  • via uw huisarts of specialist.