Naar hoofdinhoud

Heeft u al toestemming gegeven voor digitaal contact?

  • 17 december 2023

Heeft u al toestemming gegeven voor digitaal contact?

In december is Saxenburgh gestart met een campagne over het geven van toestemming voor digitaal contact. Patiënten worden gevraagd om hun toestemmingen voor digitaal contact vast te leggen in het patiëntenportaal MijnSaxenburgh. Er is namelijk steeds meer digitaal contact tussen zorgverlener en patiënt. Saxenburgh kan alleen digitaal communiceren met de patiënt als hiervoor toestemming is gegeven.

De patiënt beslist

Digitaal contact is niet meer weg te denken. Patiënten willen ook graag digitaal communiceren met hun zorgverlener, maar wel op een veilige en makkelijke manier. En dat kan ook. Hiervoor is het belangrijk dat patiënten hun toestemmingen vastleggen in MijnSaxenburgh. Patiënten kunnen dit makkelijk zelf regelen in MijnSaxenburgh. De keuze kan op elk moment weer gewijzigd worden.

Voordelen van digitaal contact

Digitaal contact heeft veel voordelen voor de patiënt. Zo is het kwijtraken van post of papieren verleden tijd. Alle informatie wordt digitaal bewaard. Het controleren en wijzigen van gegevens en toestemmingen is makkelijk te regelen in MijnSaxenburgh. Voor de onderstaande digitale communicatiemiddelen kan al toestemming worden gegeven in MijnSaxenburgh:

  • Zorgplatform: ziekte, een blessure of ongeval het komt soms onverwacht. Daardoor kunt u terecht komen bij een ander ziekenhuis. Het is belangrijk dat andere zorgverleners uw actuele medische gegevens hebben. Zo krijgen zij snel een goed beeld van uw gezondheidssituatie.
  • BeterDichtbij: Veilig en makkelijk digitaal contact met uw zorgverlener.
  • Patiëntervaringsonderzoek: Geef digitaal uw mening over onze zorg.

Duurzaam alternatief

Digitaal contact heeft niet alleen voordelen voor de patiënt, maar ook voor Saxenburgh. Door gebruik van digitale oplossingen is het mogelijk om veilig digitaal contact met de patiënt te hebben. Het zorgt voor minder administratieve handelingen en het is een duurzaam alternatief voor papier. Ook worden er kosten bespaard, omdat er minder post wordt verzonden.

Heeft u vragen of hulp nodig?

Digitaal contact is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er blijft altijd aandacht voor patiënten die geen digitaal contact willen of kunnen hebben.

Heeft u vragen over het geven van toestemmingen of heeft u hulp nodig bij het inloggen in MijnSaxenburgh? Lees de informatie en veelgestelde vragen op www.saxenburgh.nl/mijnsaxenbur.... Heeft u hulp nodig? Neem gerust contact met op de afdeling waar u onder behandeling bent of vraag de receptie bij uw eerstvolgende bezoek aan het ziekenhuis. Ze helpen u graag verder!