Naar hoofdinhoud

Bloedafname

Welkom bij bloedafname

Voor bloedafname, inleveren van materialen (denk aan urine of ontlasting) en de trombosedienst moet u online een afspraak maken. Vrije inloop is niet mogelijk.

Afspraak maken

Als u uw e-mailadres invult bij het maken van een afspraak, ontvangt u een bevestiging via e-mail.

Kinderen jonger dan 6 jaar kunnen alleen terecht in het Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg en De Veltstroom in Coevorden.

U kunt tot 4 maanden vooruit plannen. Staat een geschikte datum en tijd er niet tussen, kijkt u dan naar de mogelijkheden bij een andere prikpost van Saxenburgh/SHO. Wanneer een afspraak maken online niet lukt, kunt u eveneens bellen met 088-9997777.

Als u komt voor bloedafname hebt u altijd een identiteitsbewijs nodig (paspoort, ID-kaart of rijbewijs).

U kunt géén online afspraak plannen voor:

  • een OGTT (Glucosetest van de verloskundige of gynaecoloog); raadpleeg uw behandelaar voor informatie hierover.
  • thuisprikken; Dit kan alleen door uw verwijzer worden aangevraagd.
  • een ademtest.
  • sperma-onderzoek.

Let op: voor een NIPT-test kunt u alleen terecht in het Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg, De Veltstroom in Coevorden en in het Zorgkwartier in Ommen.

Maak hier uw afspraak

Afspraak herinnering, afzeggen of wijzigen

  • Als u uw mobiele telefoonnummer invult, krijgt u 24 uur van tevoren een sms-bericht ter herinnering.
  • Als u uw e-mailadres invult, krijgt u van ons een bevestiging via mail. U kunt die afspraak afzeggen of wijzigen door te klikken op de knop Afzeggen afspraak in dat bericht. U kunt de afspraak online afzeggen en als dat nodig is een nieuwe afspraak maken. U ontvangt weer een bevestiging.
  • Als u geen e-mailadres hebt opgegeven of u hebt de afspraak telefonisch gemaakt, kunt u niet online afzeggen. Hiervoor moet u bellen met nummer 088-9997777.
  • Wilt u uw afspraak met de trombosedienst afzeggen of wijzigen? Dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 0523 - 276520.

Annuleer uw afspraak als u corona-achtige klachten heeft.