Naar hoofdinhoud

Even appen met het ziekenhuis: handiger dan bellen!

  • 4 augustus 2023

Even appen met het ziekenhuis: handiger dan bellen!

Even een vraag stellen aan je zorgverlener? Dan kan veilig met de BeterDichtbij app. Heel handig want het gaat sneller dan bellen en je appt je vraag wanneer het jou uitkomt. Via de BeterDichtbij app kun je makkelijk én veilig niet-spoedeisende vragen stellen over je behandeling, afspraken of herhaalrecepten.

“Snel een berichtje terug”

Femke Vlug, doktersassistente op de poli chirurgie bij Saxenburgh, vertelt: “Het grootste voordeel van een bericht van patiënten via BeterDichtbij, is dat dit sneller bij de juiste persoon terechtkomt dan via telefonisch contact. Daardoor kunnen wij de vragen vaak ook sneller beantwoorden. Veel berichten gaan over een afspraak of het verzetten daarvan, maar er komen ook medische vragen binnen. Die leggen we dan voor aan de arts. Binnen 3 werkdagen ontvang je in ieder geval een berichtje terug, maar vaak dezelfde dag al. Als het langer dan 3 dagen duurt, dan laten we dat ook weten.”

“Vaak kan het telefonisch of via beeldbellen”

Ook beeldbellen kan via de BeterDichtbij app. Een beeldbelafspraak kan een afspraak in het ziekenhuis soms vervangen. Karin Zwager, kinderarts: “Patiënten willen en hoeven niet meer voor elke afspraak naar het ziekenhuis te komen. Soms is beeldbellen vanuit huis ook gewoon heel praktisch. Zo is er bijvoorbeeld geen oppas voor de kinderen of een mantelzorger voor vervoer nodig. En naasten kunnen meeluisteren. Ook scheelt het natuurlijk reistijd en reiskosten. We bespreken altijd samen met de patiënt wat het beste past. Soms is een fysieke afspraak prettig, vaak kan het ook telefonisch of via beeldbellen.”

Veilig en makkelijk contact

Er is steeds meer digitale communicatie tussen zorgverlener en patiënt. Om dat op een veilige en makkelijke manier te doen, krijgen alle patiënten van Saxenburgh automatisch een uitnodiging om de BeterDichtbij app te gebruiken. Om digitaal te communiceren is een e-mailadres en 06-nummer nodig. Patiënten kunnen zelf hun gegevens in MijnSaxenburgh controleren en wijzigen als dat nodig is. Lees hier meer over BeterDichtbij.

Meer informatie over BeterDichtbij