Naar hoofdinhoud

Veilig en makkelijk communiceren met BeterDichtbij

  • 26 mei 2023
  • 2 min. leestijd

Veilig en makkelijk communiceren met BeterDichtbij

Voor digitaal contact tussen zorgverlener en patiënt gebruikt Saxenburgh al een aantal jaren de BeterDichtbij app. Hiermee kunnen patiënten en zorgverleners veilig en makkelijk met elkaar beeldbellen en berichten sturen.

Veilig en makkelijk contact met elkaar
Karin Zwager, kinderarts: “Patiënten willen en hoeven niet meer voor elke afspraak naar het ziekenhuis te komen. In het verleden was het gewoonte om voor een controleafspraak altijd naar het ziekenhuis te komen. Tegenwoordig is dat meestal via de BeterDichtbij app of soms bellen. Beeldbellen kan vanaf de locatie die de patiënt het beste past en naasten kunnen ook meeluisteren. Ook de berichtenfunctie is heel handig. Zo kun je op een veilige en makkelijke manier toch even contact met elkaar hebben. Dat wordt erg op prijs gesteld.”

Samen beslissen
Karin: “Digitaal contact is eigenlijk altijd mogelijk. Als blijkt uit het overleg dat we elkaar echt even moeten zien, dan maken we alsnog een afspraak in het ziekenhuis. Samen met de patiënt wordt gekeken wat het beste past. Veel patiënten en vooral ouderen, vinden het een prettig hulpmiddel. Het is onderzocht dat leeftijd hierin geen rol speelt. En bij twijfel kan er altijd alsnog een fysieke afspraak gemaakt worden.”

Meer informatie
Lees meer informatie over BeterDichtbij en over het registreren en activeren van de BeterDichtbij app. Heeft u vragen of hulp nodig? Neem gerust contact op met de afdeling waar u onder behandeling bent. Bekijk ook de veelgestelde vragen en antwoorden op de website van BeterDichtbij.

Meer informatie over BeterDichtbij