Naar hoofdinhoud

Stomazorg

Welkom bij Stomazorg

Een stoma krijgen is een ingrijpende gebeurtenis, waarover u waarschijnlijk veel vragen heeft. Vragen over de verzorging, voeding of het gebruik van de materialen bijvoorbeeld. Op de Stomazorgpoli staan gespecialiseerde stomaverpleegkundigen voor u klaar klaar om u voor te bereiden op een leven met een stoma. De verpleegkundigen begeleiden u tijdens het proces van het krijgen van een stoma. Daarbij regelen ze ook goede nazorg en kunt u met al uw vragen over het stoma bij hen terecht.

De Stomavereniging heeft Saxenburgh een groen vinkje toegekend voor de goede stomazorg. Onze stomazorg voldoet aan alle criteria die zijn opgesteld in samenwerking met stomadragers, stomaverpleegkundigen, chirurgen en urologen.

Aandoeningen

Een stoma kan door verschillende aandoeningen noodzakelijk zijn. Een ontstekingsziekte, een gynaecologische operatie, kanker of een acute situatie kan ervoor zorgen dat de natuurlijke afvoer van ontlasting of urine niet meer mogelijk is. Met een stoma wordt dit met een kunstmatige uitgang opgelost. Een stoma kan tijdelijk of permanent worden aangelegd. Wat de situatie ook is, het heeft veel invloed op uw leven.