Naar hoofdinhoud

Sportgeneeskunde

Welkom bij Sportgeneeskunde

Sporten is voor veel mensen erg belangrijk. Niet alleen voor topsporters, maar ook als vrije tijdsbesteding voor amateurs die graag gezond en in beweging blijven. De afdeling Sportgeneeskunde is er voor al deze sporters, van jong tot oud.

U kunt bij ons terecht voor onderzoek en advies bij blessures, onderzoek bij inspanningsgebonden klachten, preventieve sportmedische onderzoeken, verplichte sportkeuringen, (top)sport begeleidingstaken en reactivering na ziekte of begeleiding bij een chronische aandoening en bewegen.

Voor patiënten met hartklachten en vragen over sport hebben wij een specifiek sportcardiologisch spreekuur in samenwerking met de sportcardioloog. Kortom: voor een breed aanbod aan ondersteuning.

Aandoeningen

Steeds weer die spier die opspeelt tijdens het hardlopen, of die oude blessure die nooit helemaal goed hersteld lijkt. Bij verschillende blessures en inspanningsgebonden klachten kan een sportarts van de afdeling Sportgeneeskunde uitkomst bieden. Met (lichamelijke) onderzoeken en verschillende therapievormen kunnen we bijdragen aan een pijnvrij sportleven.