Naar hoofdinhoud

Geriatrie (klinisch)

Welkom bij klinische geriatrie

Als u ouder wordt kunt u te maken krijgen met ouderdomsziekten, of verschillende aandoeningen tegelijk krijgen. De afdeling klinische geriatrie helpt u bij deze klachten. Hierbij richten we ons niet alleen op lichamelijke ziektes of aandoeningen, maar ook op geestelijke en sociale problemen. Met andere woorden; we kijken naar u als mens.

Veelvoorkomende problemen

Veel mensen ervaren dat hun lichaam achteruit gaat. Zo zijn veelvoorkomende problemen: vallen tijdens het lopen, botontkalking, veel verschillende medicijnen, somberheid en depressie, geheugenproblemen en dementie.

Wat we doen

De klinisch geriater werkt samen met een team van specialisten en psychologen. Daarnaast werken we vaak samen met de diëtist, fysiotherapeut, logopedist of ergotherapeut. Dit geriatrische team geeft adviezen op het gebied van valrisico, geheugenstoornissen, medicatie en andere problemen die te maken hebben met ouderdom. Bij geheugenproblemen of dementie wordt ook nauw samengewerkt met casemanagers dementie vanuit thuiszorgorganisaties.

Aandoeningen

  • Geheugenproblemen
  • Valproblemen
  • Multimorbiditeit
  • Algehele achteruitgang

Voor uw afspraak

Vóór uw bezoek aan de geriater is een goede voorbereiding belangrijk. Het is verstandig om vooraf voor u zelf op te schrijven wat u precies wilt vragen en aan de dokter wilt vertellen. Ook is het belangrijk dat u een overzicht van alle medicijnen die u gebruikt meeneemt en laat zien. Meestal krijgt u van tevoren een vragenlijst toegestuurd om in te vullen. Verder is het belangrijk dat u iemand meeneemt die u goed kent.