Naar hoofdinhoud

Radiologie

Welkom bij Radiologie

Veel aandoeningen kunnen we aan de buitenkant van het lichaam niet zien. Op zo'n moment zijn beeldvormende onderzoeken, zoals een röntgenfoto of een MRI-scan, enorm waardevol. Op de afdeling Radiologie doen we deze beeldvormende onderzoeken. Dit helpt ons goede diagnoses stellen over afwijkingen of aandoeningen aan bijvoorbeeld uw organen, botten of gewrichten.

Op de afdeling radiologie werken radiologen, radiologisch laboranten en administratieve krachten. De radiologische onderzoeken worden soms gedaan in samenwerking met een radioloog. De radioloog beoordeelt de onderzoeken en brengt hiervan verslag uit aan uw huisarts of specialist.

Aandoeningen

Met de radiologische onderzoeken worden afwijkingen en aandoeningen aan verschillende inwendige weefsels zichtbaar. Dit kan bijvoorbeeld een ziekte zijn in een orgaan, een breuk of een bloeding. Door de verschillende soorten onderzoeken kunnen verschillende ziektebeelden goed worden onderzocht.

Onderzoeken

Op de afdeling radiologie doen we diverse onderzoeken, met behulp van verschillende onderzoekstechnieken. Alle uitgevoerde onderzoeken worden digitaal opgeslagen. Dit zijn bijvoorbeeld:

 • Röntgenfoto’s
  Bij een röntgenfoto worden met behulp van röntgenstralen opnamen gemaakt van voornamelijk het skelet (armen, benen, rug, nek) en de longen.
 • Echografie
 • CT-scan
 • MRI-scan
  Met een MRI-scan kunnen we de binnenkant van uw lichaam onderzoeken en bekijken. Hierbij maken we gebruik van radiogolven en magnetische stralen. Bij een scan ligt u geheel of gedeeltelijk in een tunnel.
 • Mammografie
  Bij een mammografie worden met behulp van röntgenstralen foto’s gemaakt van de borsten. De borst wordt op de steunplaat van het mammografietoestel gelegd en stevig aangedrukt.

Locatie

Bekijk wachttijden