Contact met de patiënt

Als patiënt in het ziekenhuis zult u behoefte hebben aan contact met familie en vrienden. Om de nodige rust voor patiënten te garanderen, zijn er bezoekinstructies en bezoektijden. Wij vragen u vriendelijk om u daaraan te houden. Het is belangrijk dat niet iedereen tegelijk komt, bezoek is vermoeiend, ook voor andere patiënten. Eventueel kunt u uw contactpersoon vragen het bezoek voor u te regelen, zodat er niet meer dan twee bezoekers tegelijk komen. Zoekt u als bezoeker de afdeling, dan kunt u de gastvrouwen/-heren in de centrale hal raadplegen. Zij zijn u graag van dienst. Eventueel lopen zij even mee naar de afdeling.

Kaartje sturen

Wilt u iemand die in het ziekenhuis ligt een kaartje of iets anders sturen, dan kunt dat als volgt adresseren:

Saxenburgh Medisch Centrum
Naam patïent
Afdeling en kamernummer
Postbus 1
7770 AA Hardenberg

Bezoektijden

Tijdens de bezoektijd gaan behandeling en begeleiding van patiënten gewoon door. In verband met de privacy van onze patiënten kan u gevraagd worden de kamer tijdelijk te verlaten. Als u een ‘lopend’ patiënt bezoekt, kunt u ook met de patiënt mee naar één van de twee dagverblijven op de afdeling, naar de centrale hal of naar buiten. Bekijk hier de bezoektijden per afdeling.

Privacy

Voordat u wordt opgenomen wijst u een contactpersoon aan. Dit is iemand die, naast uzelf, informatie over u kan vragen tijdens uw opname. Aan andere naasten wordt i.v.m. privacy geen informatie verstrekt over u. Als het nodig is kan het ziekenhuis contact opnemen met uw contactpersoon.

Gebruik mobiele telefoon
Het gebruik van mobiele telefoon is toegestaan onder de volgende voorwaarden:

  • niet op de operatiekamers, IC/CCU, Spoed Eisende Hulp, Observatorium en Radiologie- en functieafdeling
  • bellen en gebeld worden mag niet tussen 22.00 uur en 08.00 uur
  • mobiel bellen mag niet storend zijn voor anderen
  • de verstoring van de rust beperken door beltonen uit te schakelen en trilfunctie te gebruiken
  • niet binnen een afstand van één meter van medische apparatuur.

Wi-fi

In het ziekenhuis kunnen patiënten en bezoekers gratis gebruik maken van draadloos internet (WiFi). De verpleegkundige weet de code om gebruik te kunnen maken van het internet.

Logeermogelijkheden

Wilt u graag dicht bij uw naaste blijven? Dan kunnen wij een stretcher in het dagverblijf tegenover, of op de kamer dicht bij uw naaste plaatsen. Komt u van ver om een patiënt in het ziekenhuis te bezoeken of bij te staan, misschien vindt u het prettig om elders in de buurt te kunnen overnachten. Onze receptie heeft een lijst met overnachtingsmogelijkheden in de gemeente Hardenberg. U kunt vervolgens zelf uw overnachting regelen. In verband met de bereikbaarheid kunt u uw mobiele nummer doorgeven aan de verpleegafdeling waar uw naaste ligt.