Naar hoofdinhoud

Oogheelkunde

Welkom bij Oogheelkunde

Klachten of aandoeningen aan de ogen kunnen grote impact hebben op uw dagelijkse leven. Dat kan uw welzijn behoorlijk beïnvloeden. Onze afdeling Oogheelkunde staat voor u klaar. Hier werkt een team van ervaren oogartsen samen met orthoptisten, optometristen, technisch oogheelkundig assistenten (TOA’s),  doktersassistenten en medisch secretaresses. Allemaal met als doel om u de beste oogzorg te bieden.

Onze afdeling steekt veel tijd in bijscholing en het up-to-date houden van onze apparatuur. Zo zijn alle onderzoeksruimten op de afdeling volledig aangepast en voorzien van de nieuwste apparatuur op ons vakgebied.

Aandoeningen

Onze oogheelkundigen richten zich op alle aandoeningen die met de ogen, de oogleden, de oogkassen of traanwegen te maken hebben. Dit kan variëren van staar tot scheelzien en van verhoogde oogdruk tot ontstekingen. Omdat in het oog ook aandoeningen van de rest van het lichaam tot uiting kunnen komen, zien we ook veel patiënten van andere specialisten, zoals bijvoorbeeld diabetespatiënten, patiënten met een hoge bloeddruk en patiënten met neurologische aandoeningen.

Onderzoeken

Hoewel het oog klein is, kan er toch veel aan gezien en gemeten worden. Daarom zullen tijdens uw bezoek aan de oogarts, optometrist of orthoptist altijd een aantal vaste onderzoeken worden gedaan. Denk bijvoorbeeld aan het opmeten van uw gezichtsscherpte en uw oogdruk. Ook worden de pupillen verwijd door middel van druppels. Zo kan de oogarts ook de binnenkant van uw oog onderzoeken. Houd er rekening mee dat dit kan samengaan met ongemak, waardoor zelf autorijden na afloop soms niet verstandig is.

Behandelingen

Wij houden ons bezig met de behandeling van aandoeningen van het oog, de oogleden, oogkas en traanwegen. Die behandeling is vaak met medicijnen, maar soms ook door middel van laser of een operatie. De meest voorkomende behandelingen die wij verrichten zijn:

  • medicijnbehandelingen
  • staaroperaties
  • laserbehandelingen
  • kleine poliklinische ingrepen
  • operatie/behandeling scheelzien/lui oog

De operatie van Freek in het Saxenburgh Medisch Centrum

Bekijk welke stappen Freek doorloopt voor en tijdens zijn operatie in het ziekenhuis.

Operatievoorlichting tieners

Voor tieners is er een boek ontwikkeld waarin de stappen voor een operatie worden uitgelegd.