Naar hoofdinhoud

Saxenburgh Open

Aftermovie openingsweek Saxenburgh

Op woensdag 21 september 2022 werd het Saxenburgh Medisch Centrum officieel geopend door de Commissaris van de Koning, Andries Heidema. Daarna was het tijd om de deuren open te stellen voor publiek, tijdens de Open Dag op zaterdag 24 september. Bekijk hier een impressie van de feestelijkheden!

Open Dag Saxenburgh Medisch Centrum overtreft alle verwachtingen

Op zaterdag 24 september 2022 was er veel te ontdekken op de open dag van het Saxenburgh Medisch Centrum. Het was een zeer drukbezochte afsluiting van een feestelijke openingsweek van dit moderne ziekenhuis in Hardenberg. Tijdens deze dag hebben maar liefst 4.500 bezoekers het gebouw, haar medewerkers én de zorg beter leren kennen.

DSCF1458

Trots
Deze open dag was een moment waar iedereen binnen het Saxenburgh Medisch Centrum vol verwachting naar uitkeek. Na twee jaar wachten was eindelijk de tijd aangebroken om hun trots te delen. Medewerkers en vrijwilligers lieten hun eigentijdse en professionele zorgwerkplek zien aan bezoekers uit de hele regio.

Kijken achter de schermen
Zo kon iedereen tijdens de open dag een kijkje nemen op plekken die normaal gesproken zijn afgeschermd voor het publiek. Medewerkers vertelden vol passie over hun werk en toonden trots onder andere de SPECT-CT, de shockroom en het revalidatieproces. Maar ook de bijzondere techniek achter het ziekenhuis werd uitgebreid gepresenteerd. Uiteraard mocht de OK ook op grote belangstelling rekenen.

Veel geleerd en gedaan
Maar er was nog veel meer te beleven. Bezoekers luisterden met veel interesse naar de mini-colleges van artsen en maakten kennis met de geheimen van het darmstelsel tijdens een wandeling door een levensgrote darm. Op het gezondheidsplein lieten geïnteresseerden zich informeren over allerlei zorgonderwerpen of stapten zelf op een duofiets. Het Vrouw-Kind Centrum trok veel aandacht met levensechte modellen en een couveuse. Ook kinderen beleefden een hele leuke en leerzame dag door een bezoekje aan de poppendokter, het maken van een selfie als vrolijke dokter en het knutselen van een sleutelhanger van spalkmateriaal.

Indrukwekkend
De open dag was in alle opzichten een geslaagde dag. De organisatie was erg onder de indruk van de vele bezoekers die veel interesse hadden in de zorg en het gebouw. Dit blijkt uit de vele enthousiaste reacties die zij hebben achtergelaten.


Bekijk hier de foto's die tijdens de Open Dag zijn gemaakt.

Van Röpcke-Zweers-Ziekenhuis naar het Saxenburgh Medisch Centrum

De bouw van het Saxenburgh Medisch Centrum in beeld.