Polikliniek Oogheelkunde

De afdeling Oogheelkunde werkt volgens de officiële richtlijnen van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG). Dit betekent dat de kennis en kunde van de specialisten altijd up to date zijn en er veel tijd wordt geïnvesteerd in bijscholing. In de afgelopen twee jaar zijn alle onderzoeksruimten op de afdeling volledig aangepast en voorzien van de nieuwste apparatuur op ons vakgebied.

Wanneer u een afspraak wilt maken op de polikliniek Oogheelkunde heeft u een verwijsbrief van de huisarts nodig.  Het team medewerkers bestaat uit vaste medewerkers, met ieder hun eigen professie. Meer informatie over het bezoek aan de polikliniek vindt u hier.
Betreft de patiënt een tiener, dan heeft het Saxenburgh Medisch Centrum een speciaal voorlichtingsboek. Deze kunt u hier inzien.

Omdat in het oog ook aandoeningen van de rest van het lichaam tot uiting kunnen komen, ziet een oogarts veel patiënten van andere specialisten, zoals bijvoorbeeld diabetespatiënten, patiënten met een hoge bloeddruk en patiënten met neurologische aandoeningen.

Behandeling

Oogheelkunde is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met de behandeling van aandoeningen van het oog, de oogleden, oogkas en traanwegen. Die behandeling is vaak met medicijnen, maar soms ook door middel van laser of een operatie.

De meest voorkomende behandelingen die wij verrichten zijn:

  • medicijnbehandelingen
  • staaroperaties
  • laserbehandelingen
  • kleine poliklinische ingrepen
  • operatie/behandeling scheelzien/lui oog

Onderzoeken

Tijdens uw eerste bezoek worden zaken met u doorgesproken die van belang zijn voor het onderzoek zoals klachten, algemene gezondheid, medicijngebruik en erfelijkheid.
Hoewel het oog (maar) klein is, kan er toch veel aan gezien en gemeten worden. Daarom zullen tijdens uw bezoek aan de oogarts, optometrist of orthoptist altijd een aantal vaste onderzoeken worden gedaan. Dit zijn onderzoeken zoals het opmeten van uw gezichtsscherpte en uw oogdruk. Ook worden de pupillen verwijd door middel van druppels. Zo kan de oogarts ook de binnenkant van uw oog onderzoeken. Dit kan samengaan met ongemak, waardoor het zelf autorijden niet verstandig is.
Wij raden u aan om een chauffeur mee te nemen!

 

Klik hier voor de wachttijden.